søndag 28. februar 2010

Tunika til Victoria.

Niesen til Mr. JE fylte 5 år i slutten av februar og i gave fikk hun hjemmestrikket tunika. Jeg tok en oppskrift fra Nøstebarn som utgangspunkt og endret den til det ugjenkjennelige!

Den er strikket i merinoull på pinne nr. 3.

Men det viktigste er at jenta er fornøyd og her er bildene:



lørdag 27. februar 2010

Min private hobbykrok!

Jeg har lenge hatt planer om hvordan jeg ønsker å ha det i stua, men det har tatt lang tid å bli enig med Mr. JE. Denne fredagen tok jeg saken litt i egne hender og dro med meg en veldig frivillig Helena på handletur til IKEA. Det er en befrielse å reise dit uten mann og barn på slep og ha med seg en positiv, ærlig og hyggelig venninne. Tiden løper fort i godt selskap og vi storkoste oss med shopping, kaffe og den ustoppelige skravlingen vår om løst og fast, stort og smått.

Med god hjelp fant jeg til slutt det jeg var ute etter og når jeg kom hjem var min kjære behjelpelig med å montere og sette opp hyller. Her er resultatet av min IKEA tur og hvordan stua ble etterpå.


Hylla var nummer en på handlelista denne gangen og står pent plassert i den ene kroken i stua og samler nå alt jeg har av hobby og håndarbeidsmateriell. 


Her er nesten alle hobbybøkene min. Jeg er en ivrig samler! Det er flott med inspirasjon og nyt impulser.



Alt garnet har blitt sortert etter farge og pynter jammen opp i stua og gir den et hjemmekoselig preg. Jeg syns garn gir en god og varm atmosfære, men det er sikkert fordi jeg elsker å jobbe med det!

Grått og svart garn har fått plass i bestemors gamle brødbakebolle i tung keramikk.

Denne kurven fant jeg billig på IKEA-runden min og den passet perfekt til alt garn i hvitt og brunt.

Lilla og rosa måtte selvsagt i den sjokkrosa Steltonkurven min, en fargeklatt i en ellers beige og grønn stue.


Her er hakkepinnene jeg for tiden prøver å bli godt kjent med!

Strikkepinnene måtte ut av rekkevidde for små guttehender. Dermed endte alle strømpepinnene opp i glassvasen fra Hadeland og rundpinnene i en artig boks fra Panduro.

Denne glasskrukken var kjekk til å samle knapper i. Jeg er ivrig til å handle knapper, men mange blir borte og da er det kjekt å ha en plass der alle er samlet.

Disse glasskrukkene kjøpte jeg på IKEA til 19,- stykket...

Satt opp på de nye hyllene over sofaen og pyntet med restegarn i ulike farger var de praktiske og dekorative!



tirsdag 23. februar 2010

Babyvotter.

Da er jeg ferdig med et par votter. Det er første gang jeg strikker votter, og ser at tommelen kunne vært litt finere. Men, øvelse gjør mester!


søndag 21. februar 2010

Hakkede grytekluter

Da har jeg på noen få timer hakket ett par grytekluter. Jeg likte fargene og garnet var tykt og godt å hakke med, Eskimo Drops.



Hva synes dere?

lørdag 20. februar 2010

Hakket kurv

Da er mitt første "soloprodukt" med hakkepinne ferdig! Det ble en blå og hvit kurv der jeg eksperimenterte med å blande ull og hyssing. Det ble ikke så fast i kantene som jeg hadde forestilt meg, men passet perfekt til småtterier og nubbeditter fra sybordet.

Hva synes dere om kurven?


tirsdag 16. februar 2010

Litt interiør, hva synes dere?

I dag fikk jeg ånden over meg og et vell av gode ideer når guttene sov. Og her er resultatet:





Selv synes jeg det var litt dekorativt å fylle ulike garn i blomstervaser, hva synes dere?

fredag 12. februar 2010

Hakkekurs - del 2

Andre kurskvelden var like herlig som den første. Når man kommer frem til leiligheten og blir møtt av den blide, rolige Solvor kjenner man øyeblikkelig at man senker skuldrene og slapper av. Det er en herlig følelse når man tar runden i leiligheten, den er lun, hjemmekoselig og utrolig smakfullt satt sammen. Det henger egenkomponerte og selvlagede produkter på veggene, stativer med hakkede klær i ulike farger og former og som om ikke det er nok er selve rommet kurset tar sted i et mekka for oss som elsker garn, mønster, farger, ulike teknikker og inspirasjon. Atmosfæren er helt unik og jeg har forelsket meg. Jeg har falt fullstendig for teknikken og roen kursleder og lokalene gir. Det er spesielt et produkt hun har som jeg ikke klarer å glemme, og det er et aldeles nydelig teppe i rødt og svart. Neste gang jeg kommer dit skal jeg be pent om lov til å ta bilde av det også. Her er et lite knippe av bilder:


Denne flotte veggpynten er flott dekor i gangen.

Pga dårlig lys yter ikke bildet denne flotte veggdekorasjonen helt rettferdighet, men det er litt av et syn der det pynter opp veggen i stua.





 Jeg elsker denne hyllen. Ryddig og oversiktlig med mønstre på siden og garn katalogisert etter farger i hyllene. Dette rommet med alle detaljer, farger og orden er utrolig inspirerende.



Her er damene i full gang med å lære og repetere teknikker. Det er en blid og herlig gjeng og det er mye latter og moro rundt bordet!

Her er remsen vi startet på. Her skal vi øve på ulike hakketeknikker. Utrolig nyttig, for etter et par rader satt det virkelig i hendene!

Vi fikk hjemmelekse til neste gang, så nå er det bare å ta frem hakkepinnene og garn og sette i gang. Vi skulle lage 4-6 lapper der vi skulle legge opp 8 masker og hakke 10 omganger. Jeg er spent på hva vi skal bruke de til!!! På mandag får vi svaret...

tirsdag 9. februar 2010

Monsterbukse nr. 2 er ferdig!

Da er monsterbukse nummer to ferdig. Gikk nesten tom for grønt  garn, så måtte bruke det gråe garnet til ribbestrikken på føtter og i livet, men det ble egentlig bare fint!



lørdag 6. februar 2010

Første monsterbukse ferdig!

Da er endelig første monsterbukse ferdig! Etter å startet helt på nytt en gang og rekt opp deler av den to ganger til måtte jeg til slutt be om hjelp til å forstå oppskriften. Men etter nyttig tips og råd fra damene på DG skjønte jeg endelig hvordan det skulle gjøres og her er resultatet:


Monsterfjeset skal være bak på rompa og gjør buksa artig og anderledes!
Da er det bare å komme igang med neste bukse så guttene får hver sin...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...